Berita terbaru Umat Islam di Syria dan Mauritania

November 4th, 2011 by almakki Leave a reply »
popping..


2 Hari lepas, Saya sempat hadir ke rumah Seorang Mufti masjidil Haram yang juga Pensyarah Saya Semasa Saya belajar di Universiti Ummul Qura.

Alhamdulillah peluang yang sangat baik dan Bernilai. Jemaah haji dari Mauritania, Krgystan, Syria dan Malaysia bertandang ke rumah Sheikh Pada masa yang sama.

Banyak cerita suasana Islam dapat di dengari dan di tekuni. Ini lah sebenarnya tujuan Ibadah haji di syariatkan. Supaya Umat islam satu dunia dapat bertemu dan bertukar idea Serta perkembangan terbaru islam di wilayah masing masing.

Inilah tujuan segaja Allah himpunkan semua orang Islam di Tanah Arafah yang kesempitannya hanya 14km persegi.

Supaya dapat berada di Bawah satu wehdah dan satu tujuan. Menggunakan Mikrofon dan speaker yang satu seperti di medan Tahrir Mesir pada pertengahan tahun baru baru Ini.

Supaya dengan kesatuan yang satu Ini, Umat islam dapat menyelamatkan di antara satu sama lain.

Kejadian di Syria seperti yang di ceritakan tidak Akan berlaku. Suasana di Syria di sesetengah Tempat yang tenteranya berleluasa telah menyesatkan seluruh orang syria yang bercakap arab seperti percakapan Nabi muhammad saw.

Tentera syria telah memaksa rakyatnya mengatakan al Asad adalah tuhan. Sesiapa yang menentang Akan di tembak. Termasuk Kanak Kanak yang kita telah lihat di tv berita versi BBC news dan sebagainya.

Juga di Mauritania, negeri yang kaya dengan fosfat dan uranium. Tamadun uranium belum bermula. Baru di peringkat permulaan.

Amerika dan eropah yang dikuasai Israel telah merancang Untuk menjaga Khazanah uranium Ini bagi meneruskan kekuasaan mereka di dunia.

Di Manakah kita? Bukan kah kita orang Islam yang sepatutnya memerintah dunia. Sedarkah kita?

Buat lah sesuatu. Mulakan lah sesuatu. Untuk menage dan menjaga bumi Ini dari dirosakkan Oleh Manusia durjana.

Advertisement

Leave a Reply